Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου του Δήμου για την συνάντηση με την Τ.Μπιρμπίλη.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 του μήνα η 3η συνάντηση μεταξύ της Υπουργού ΠΕ.Κ.Α. κας Τίνας Μπιρμπίλη, του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Κώστα Λεβαντή, εκπροσώπων του Δήμου και της Συντονιστικής Επιτροπής, του γενικού γραμματέα ΠΕΚΑ κ. Αρη Αλεξόπουλου, του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ηλία Λιακόπουλου καθώς και στελεχών του υπουργείου.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση υποβλήθηκε από τη μεριά του Δήμου η οριστική πρόταση για το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Η κ. Τίνα Μπιρμπίλη κινήθηκε άμεσα με αποτέλεσμα λίγο πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να ενημερώσει τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ώστε η πρόταση να αξιολογηθεί περιβαλλοντικά και οικονομικά.

Να υπενθυμίσουμε –για άλλη μια φορά- πως η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κώστας Λεβαντής περιλαμβάνει μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων (και της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της περιοχής), δυναμικότητας 60.000 - 80.000 τόνων ετησίως, και μονάδα κομποστοποίησης των οικιακών "πράσινων" αποβλήτων, σε έκταση 50 στρεμμάτων στη θέση Άγιος Ιωάννης - Φοβόλες, στην Κερατέα. Προβλέπεται επίσης μικρός ΧΥΤΥ για τα υπολείμματα της μονάδας επεξεργασίας.

Η θέση που προτάθηκε βρίσκεται κοντά στην παλιά χωματερή της Κερατέας και δεν υπάρχει δυνατότητα να επεκταθεί πέραν των 50 στρεμμάτων.

Τέλος, καλό θα ήταν να σημειώσουμε πως η θέση «Οβριόκαστρο» έχει περάσει στην ιστορία (εκεί όπου ανήκει άλλωστε ως αρχαιολογικός χώρος).

Όσο για το θέμα του "τονάζ" που πολύ μελάνι έχει χυθεί ως παραπληροφόρηση και τρομοκρατία των πολιτών της Λαυρεωτικής έγινε για άλλη μια φορά σαφές πως δε θα είναι αποδεκτή κανενός είδους αύξηση πέρα από αυτή που θα εξυπηρετεί τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Σταματίνα Κωστάκου
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Δήμου Λαυρεωτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα Σχόλια ελέγχονται από το Διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Απαγορεύονται τα υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα, με το περιεχόμενο της κάθε ανάρτησης, σχόλια. Όλα τα παραπάνω θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.