Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Κερατέα.

Σε δημοψήφισμα πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Λαυρεωτικής εφόσον το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) αποδεχθεί την πρόταση για χωροθέτηση μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη θέση Αγ. Ιωάννης - Φοβόλες, δίπλα στον παλαιό ΧΑΔΑ. Αν οι κάτοικοι της Κερατέας απορρίψουν την πρόταση του δήμου, «ο αγώνας θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση» επισημαίνεται σε χθεσινό ενημερωτικό σημείωμα που υπογράφουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Η νέα πρόταση του δήμου, που καθώς φαίνεται αντιμετωπίζεται με θετική διάθεση από το υπουργείο, προσέκρουσε σε τοπικές αντιδράσεις, καθώς ορισμένοι φορείς κάνουν λόγο για προδοσία των πολύμηνων κινητοποιήσεων από την πλευρά του δήμου.

Απαντώντας στις αιτιάσεις, ο δήμαρχος και η συντονιστική επιτροπή επισημαίνουν πως από την πρώτη συνάντηση με την υπουργό κ. Τ. Μπιρμπίλη έγινε αντιληπτό ότι η επισήμανση και η μεγιστοποίηση των προβλημάτων για χωροθέτηση στο ΒΙΟΠΑ μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο και πρόσχημα για την κυβέρνηση ώστε να επαναφέρει στο προσκήνιο τη λύση του Οβριόκαστρου. «Εκτιμήθηκε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τέτοια περιθώρια στην κυβέρνηση και χωρίς να εγκαταλείπεται η πρόταση για ΒΙΟΠΑ, άρχισε να εξετάζεται και η λύση του παλιού ΧΑΔΑ», αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Επιπλέον, όπως επισημαίνουν, μεταξύ του ΒΙΟΠΑ και της κορυφής του Οβριοκάστρου υπάρχει οπτική επαφή, ενώ μεταξύ της νέας θέσης (Φοβόλες) και Οβριοκάστρου μεσολαβεί λόφος που καλύπτει τον χώρο της εγκατάστασης. Σύμφωνα με τη νέα πρόταση του δήμου, για την κατασκευή του έργου σε 50 στρέμματα στη θέση Φοβόλες, η ποσότητα που θα διαχειρίζεται η μονάδα θα είναι 60.000 τόνοι τον χρόνο με δυνατότητα αύξησης μέχρι 80.000 τόνους για το σύνολο των απορριμμάτων και της λυματολάσπης των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού. Υπεύθυνος φορέας για την κατασκευή και διαχείριση των εγκαταστάσεων θα είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το ΥΠΕΚΑ. Η υλοποίηση της πρότασης προϋποθέτει την τροποποίηση του υφιστάμενου περιφερειακού σχεδιασμού.

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα Σχόλια ελέγχονται από το Διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Απαγορεύονται τα υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα, με το περιεχόμενο της κάθε ανάρτησης, σχόλια. Όλα τα παραπάνω θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.