Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απάντηση Β. Θηβαίου στην κυρία Π.Σουφλή

Λόγω τεχνικού προβλήματος το κείμενο δεν καταφέραμε να το δημοσιεύσουμε την ημέρα που μας στάλθηκε από τον Δήμο Λαυρεωτικής (27/6/2011)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Βασίλης Θηβαίος
Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής

Ζούμε στην εποχή της τσουβαλοποίησης. Όλα σ’ ένα τσουβάλι. Αξίες, ήθη, πληρωμένες απόψεις, συκοφαντίες, ανειδίκευτοι, ανίδεοι και αναιδείς που κρύβονται πίσω από ταμπέλες…επαγγελματικές.
Για παράδειγμα ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να σηκώσει ένα ιντερνετικό blogs να αυτοβαπτιστεί δημοσιογράφος και να αρχίσει να γράφει ως άλλο φερέφωνο. Γιατί ειλικρινά, δεν ξέρω αν είναι δημοσιογραφία να κάθεσαι πίσω από μια οθόνη και να γράφεις κάτω από ένα «Ανώνυμος είπε…».
Δεν ξέρω αν είναι δημοσιογραφία το να τραβάς θέματα από τα μαλλιά για να γεμίσεις σελίδες έχοντας και διάφορες -μη αδιάφορες- σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
Πείτε μου πως αλλιώς να εξηγήσω την εμμονή σε θέματα που μόνο «περσινά ξινά σταφύλια» μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς και που θα πάψει να τα διαβάζει ο ανυποψίαστος αναγνώστης αν και εφόσον πέσουν τα μπικικίνια…
Ξέρετε αυτά τα μπικικίνια στα οποία είναι μαθημένος ο ανθρώπινος αχόρταγος νους. Και όχι μόνο…διότι μαθημένη είναι και η τσέπη που αν μείνει άδεια, αρχίζουν τα χέρια και γράφουν αηδίες εκβιάζοντας ζωές.

Ας μιλήσουμε όμως με ονόματα.
Αξιότιμη κ. Πόπη Σουφλή των Αττικών Νέων…
Πριν από καιρό όταν ξεκίνησα να διαβάζω ανοησίες πότε με υπογραφή (στα ενυπόγραφα κείμενα η γραφή ομολογουμένως ήταν προσεκτική) και πότε στο κρεσέντο επάνω με την ταμπέλα «Ανώνυμος»… είπα να μην απαντήσω γιατί αμή τι άλλο σε αυτή την ηλικία έχω πια μάθει να μην τα βάζω με τη βλακεία.
Όταν όμως άρχισαν τις αηδίες να τις διαβάζουν και τα παιδιά μου ομολογώ ότι ενοχλήθηκα.
Βλέπετε υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν όρια και ήθος.
Σε αντίθεση με άλλους που μέσα από τη συμπεριφορά τους δείχνουν περίτρανα πως δεν έχουν κανενός είδους φραγμό και χρησιμοποιούν τα πάντα κι όταν λέω τα πάντα, εννοώ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και προς όφελος παντός είδους.
Κυρία Σουφλή, αλήθεια, συντηρείτε θέματα και καταστάσεις μόνο και μόνο για να γεμίζουν οι σελίδες ενός blogs;
Επανέρχεστε και επαναλαμβάνεστε μόνο και μόνο για να σηκώνετε σκόνη επισκεψιμότητας;
Γνωρίζετε ποια η διαφορά μεταξύ «αναμόχλευσης» και «είδησης»;
Ξέρετε ότι με τα κείμενά σας, τα ανυπόστατα, τα βρώμικα (βλέπε οικονομικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι), δημιουργείτε εντυπώσεις;
Αυτός είναι ο σκοπός σας;
Αυτή είναι η δημοσιογραφία που υπηρετείτε;
Κι όλα αυτά τα κάνετε αγνοώντας επιδεικτικά τις συνέπειες που έχει η λάσπη την οποία ρίχνετε στην ήδη ταλαιπωρημένη κοινωνία της Κερατέας;
Εύγε και μπράβο σας!!!

Αυτή είναι δυστυχώς μια διαπίστωση που ισχύει όχι μόνο για την Πόπη Σουφλή και τις μικρόψυχες τακτικές της αλλά και για πρώην και επόμενους εραστές της αναμπουμπούλας.
Εραστές της ανωνυμίας και της κινδυνολογίας…
Για όλους εκείνους που έχουν λόγους να υπάρχουμε ως θέμα στην επικαιρότητα.
Για όλους εκείνους που με δόλιους τρόπους και πίσω σκέψεις καραδοκούν να αρπάξουν ένα κομμάτι ύπαρξης στην τοπική κοινωνία μας.
Τι σας φταίει όμως μια πόλη ολόκληρη αν εσείς δε θα έχετε λόγο ύπαρξης όταν λυθεί το θέμα των στερεών αποβλήτων;
Τι σας φταίμε που ξαναγυρίσατε στη μίζερη καθημερινότητά σας και ψάχνετε για επανάσταση χωρίς αιτία;
Να σας δώσω μια ιδέα;
Πάρτε ανά χείρας μια φωτογραφική μηχανή (γνωστό σας είναι άλλωστε το σπορ) και ανοίξτε νέα θέματα…Ξέρετε εσείς! Εκβιασμούς και λόγια σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Εν κατακλείδι κι έτσι όπως το πάτε, θα μας αναγκάσετε να βγάλουμε όλα τα χαρτιά μας πάνω στο τραπέζι και ξέρετε πολύ καλά και τι χαρτιά έχουμε και πόσο σάλιο θα μαζέψετε…από τους κατοίκους για τη μεγατόνων κοροϊδία εις βάρους τους.

Να ξαναγυρίσω όμως στην κ. Πόπη Σουφλή και να τη ρωτήσω ευθέως. Μήπως κυρία μου σας λείπει η οικονομική συναλλαγή με τον Δήμο Λαυρεωτικής και γιαυτό ενοχλήστε κι είπατε να ενοχλήσετε και εμάς; Το λέω διότι σ’ έναν πρώτο έλεγχο που κάναμε διαπιστώσαμε ότι από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχατε ουκ ολίγες οικονομικές παροχές. Και ξέρετε μιλάω για όσες αναγράφονται…Οικονομικές και Προσωπικές παροχές. Ναι;
Ενώ με εμάς οικονομικές συναλλαγές δεν έχετε.
Ε, και οι προσωπικές περιορίζονται στο κοινωνικό επίπεδο.
Μήπως θέλετε να φοβηθούμε το θόρυβο από τα ανυπόστατα δημοσιεύματα των Ανωνύμων και να σας καλέσουμε για συνεργασία;
Η αλήθεια είναι ότι μια πρόσκληση από εμάς θα την πάρετε και μάλιστα λίαν συντόμως αλλά θα είναι Δικαστική.
Προσοχή και προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Ούτε σας απειλώ (άλλωστε είναι έξω από τις συνήθειές μου), ούτε σας παρακαλώ (δεν έχω λόγο), ούτε σας προειδοποιώ.
Απλά, ανοικτά, ανθρώπινα, ευθέως και τίμια σας κάνω γνωστές τις αντιρρήσεις μου, τα πιστεύω μου και τα ερωτήματα που μου έχουν γεννηθεί με τη συμπεριφορά σας.

1 σχόλιο:

  1. Να ξαναγυρίσω όμως στην κ. Πόπη Σουφλή και να τη ρωτήσω ευθέως. Μήπως κυρία μου σας λείπει η οικονομική συναλλαγή με τον Δήμο Λαυρεωτικής και γιαυτό ενοχλήστε κι είπατε να ενοχλήσετε και εμάς; Το λέω διότι σ’ έναν πρώτο έλεγχο που κάναμε διαπιστώσαμε ότι από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχατε ουκ ολίγες οικονομικές παροχές. Και ξέρετε μιλάω για όσες αναγράφονται…Οικονομικές και Προσωπικές παροχές....ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ......ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΥΠΤΗ ΠΟΙΟΝΕ ΕΕΕΕΕΕ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα Σχόλια ελέγχονται από το Διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Απαγορεύονται τα υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα, με το περιεχόμενο της κάθε ανάρτησης, σχόλια. Όλα τα παραπάνω θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.