Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Εννιά άτομα συνελήφθησαν για ληστείες και κλοπές

- Οι δυο είχαν διαθέσει το κλεμμένο τζιπ στους δράστες της συμπλοκής με τους αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» στου Ρέντη
- Ύποπτοι για δύο ληστείες, με γερή μπάζα, στην Κερατέα.

Εναν Ελληνα και οκτώ αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι δυο είχαν δώσει -σύμφωνα με την Αστυνομία- το κλεμμένο αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήσαν οι δράστες της δολοφονίας των αστυνομικών της ομάδας «Δίας», στου Ρέντη, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. Κατηγορούνται για τέσσερις ένοπλες ληστείες, 11 κλοπές και μια διάρρηξη.

Πρόκειται για οκτώ αλλοδαπούς, ηλικίας από 29 έως 32 χρόνων και έναν 41χρονο Έλληνα, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για «Σύσταση και συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση», «Διακεκριμένες κλοπές», «Ληστείες», «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας» κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, για παράβαση Νόμου «Περί ναρκωτικών» και παράβαση Νόμου «Περί όπλων».
Οι δύο από τους αλλοδαπούς -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- είναι αυτοί που διέθεσαν το κλεμμένο τζιπ στους δράστες της συμπλοκής με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δυο δικυκλιστές και να τραυματιστούν σοβαρά οι άλλοι δυο.

Οπως ανακοινώθηκε, οι συλληφθέντες μαζί με άλλους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα -πριν από περίπου ένα χρόνο- με διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος καταστημάτων εμπορίας και φύλαξης αυτοκινήτων, σε οικίες και σε διάφορα άλλα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής της Αττικής. Αφού επέλεγαν τους στόχους τους, κάποιοι εισέρχονταν σε αυτούς αφαιρώντας αντικείμενα και οι άλλοι περιφρουρούσαν τους χώρους έχοντας το ρόλο τσιλιαδόρου, κατά τη διάρκεια της κλοπής. Στο κύκλωμα συμμετείχαν και άλλοι, οι οποίοι είτε πωλούσαν είτε προωθούσαν τα κλεμμένα (αυτοκίνητα - εργαλεία κ.ά.).

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή τους σε:

- ένοπλη ληστεία σε εταιρεία μεταφοράς αυτοκινήτων στην Μαγούλα, στις 4 Οκτωβρίου 2010, όπου, αφού έδεσαν και φίμωσαν υπάλληλο της εταιρείας, άρπαξαν 93.000 ευρώ, 16 κινητά τηλέφωνα, μια καραμπίνα, διάφορες κρατικές πινακίδες αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα εκεί και πέντε Ι.Χ.
- Κλοπή τεσσάρων Ι.Χ. και κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, πέρσι στις 18 Οκτωβρίου, από τις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας στην θέση Πλακωτό – Μαγούλας.
- Κλοπή τριών αυτοκινήτων από εταιρεία πώλησης Ι.Χ. στη Μαγούλα Αττικής, στις 26 Οκτωβρίου του 2010.
- Κλοπή επτά αυτοκινήτων, πέντε GPS και 13 δοχείων ορυκτέλαιων πέντε λίτρων από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στη Μαγούλα (5 Δεκεμβρίου 2010).
- Κλοπή επτά GPS, ένα γρύλο και αξεσουάρ (πατάκια, υαλοκαθαριστήρες κ.ά.) από εταιρεία ενοικιάσεως Ι.Χ. στο Μαρκόπουλο Αττικής, στις 8 Δεκεμβρίου 2010.
- Κλοπή 12 αυτοκινήτων και 15 ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, από υπαίθριο χώρος στάθμευσης εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο, στις 11 Δεκεμβρίου 2010.
- Ενοπλη ληστεία σε υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, στο Μαρκόπουλο, όπου ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και άρπαξαν εργαλία και ηχοσυστήματα, ενώ προκάλεσαν και ζημιές σε 9 ατοκίνητα και στα συστήματα καταγραφής εικόνας και πυρανίχνευσης της εταιρείας (19 Ιανουαρίου).
- Κλοπή εννέα πολυτελών αυτοκινήτων από εταιρεία εμπορίας Ι.Χ. στη Νέα Ερυθραία. Αρπαξαν και πινακίδες (17 Ιανουαρίου).
- Ληστεία σε εταιρεία στο Καπανδρίτι, κατά τη διάρκεια της οποίας χτύπησαν και ακινητοποίησαν υπάλληλο, αρπάζοντας χρηματοκιβώτιο με 500.000 ευρώ, επτά Ι.Χ. και κλειδιά αυτοκινήτων, τον περασμένο Μάρτιο.
- Κλοπή σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Κρυονέρι με λεία 190.000 ευρώ, δύο φορητούς υπολογιστές και μια φωτογραφική μηχανή (1 Απριλίου).
- Κλοπή 3.000 ευρώ από το ταμείο και εργαλίων συνολικής αξίας 4.900 ευρώ από κατάστημα-μάντρα οικοδομών υλικών και εργαλείων στην Κερατέα (9 Απριλίου).
- Κλοπή 31 τηλεοράσεων, εννέα DVD PLAYER, πέντε ραπτομηχανών, 18 ατμοσίδερων και άλλων προϊόντων, συνολικής αξίας 30.000 ευρώ, από κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στην Κερατέα (12/04/11).
- Διάρρηξη σε κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στο Κορωπί, όπου όμως δεν αφαίρεσαν κάτι.
- Κλοπές σε δυο καταστήματα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στο Κορωπί, όπου άρπαξαν ηλεκτρικές συσκευές, 13 και 26 Σεπτεμβρίου 2010, αντίστοιχα.
- Ενοπλη ληστεία σε οικία κατά την οποία ακινητοποίησαν τους ενοίκους και άρπαξαν 600 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Μετά από έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων και σε χώρους που είχαν ενοικιάσει, τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα και αποθήκες, βρέθηκαν: επτά πιστόλια, τα τρία ρέπλικες, δυο κυνηγετικά όπλα, 180 φύσιγγια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μικροποσότητα χασίς, πλαστά έγγραφα, 40 κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, 2.500 ευρώ, καλλυντικά, φάρμακα, παραφαρμακευτικά, κλειδιά αυτοκινήτων, εργαλεία καθώς και διάφορα αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα Σχόλια ελέγχονται από το Διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Απαγορεύονται τα υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα, με το περιεχόμενο της κάθε ανάρτησης, σχόλια. Όλα τα παραπάνω θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.