Κυριακή 1 Μαΐου 2011

125.000€ στοίχισε η αθώωση του Λουκά στον Δήμο Λαυρεωτικής

Τεύχος Απριλίου 2011
ΓΑΤΟΣ- ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Το 2003 προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ορισμένοι εργαζόμενοι για τον Δήμο Λαυρεωτικής. Ο τότε νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δεν τους δέχτηκε, για άγνωστους λόγους, στον Δήμο και δεν τους κατέβαλε καμία μισθοδοσία. Εξοργισμένοι με την στάση του κ. Λουκά πέντε από τους εργαζομένους αυτούς προσέφυγαν στην δικαιοσύνη.

Το 2006 η απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών βγαίνει υπέρ των εργαζομένων και αναγκάζει τον Δήμο να καταβάλει σε αυτούς του μισθούς που δικαιούνταν καθώς και τους τόκους αλλά και τα δικαστικά έξοδα. Συνολικό ποσό 125.024,78€. Την απόφαση ενισχύει και η απόρριψη της έφεσης του Δήμου από το Εφετείο Αθηνών το 2007.

Με αυτή την καταδικαστική απόφαση εναντίον της Λαυρεωτικής ο κ. Λουκάς θα έχανε την δημαρχιακή του καρέκλα, γιατί με τις πράξεις του είχε προκαλέσει στον Δήμο μία τεράστια οικονομική ζημιά. Έτσι ο τότε Δήμαρχος αποφάσισε στις 7/2/2008, για να μην χάσει την γυριστή του καρέκλα, να πληρώσει ο ίδιος αντί για τον Δήμο τα ποσά που είχε αναγνωρίσει το δικαστήριο στους πέντε εργαζομένους «από την ατομική του περιουσία, απαλλασσομένου του Δήμου Λαυρεωτικής της σχετικής υποχρεώσεως, ώστε να μην επιβαρυνθεί στο ελάχιστο η περιουσία του Δήμου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το «Ιδιωτικό Συμφωνητικό – Εξοφλητική Απόδειξη», που υπογράφθηκε από τον κ. Λουκά και τους εμπλεκόμενους εργαζομένους.

Ωστόσο, ύστερα από δύο χρόνια, στις 1/4/2010, ο κ. Δημήτρης Λουκάς, πιστεύοντας ότι το όλο θέμα έχει ξεχαστεί, με εξουσιοδότηση που πήρε από τους πέντε εργαζομένους εισέπραξε από τον Δήμο για λογαριασμό τους 125.024,78€, όσα δηλαδή τους είχε δώσει για να αθωωθεί και να μην χάσει το Δημαρχιλίκι του, και τα έβαλε στην τσέπη του.

Δυστυχώς για αυτόν η όλη υπόθεση δεν είχε ξεχαστεί, όπως φάνηκε από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο αλλά και από την καταγγελία των «Γυναικών της Λαυρεωτικής».

Η υπόθεση, απ’ όσο μπορέσαμε να μάθουμε, ερευνάται από τον ίδιο προσωπικά τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντή και σύντομα, ελπίζουμε, ότι θα ασκηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για να επιστραφούν στον Δήμο οι 125.000€.

2 σχόλια:

  1. Από το μάθατε ότι ερευνάτε προσωπικά από το Δήμαρχο της Λαυρεωτικής???? Σας το είπε εμπιστευτικά? Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία φερέφωνα το Βλαχογιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσιογραφία σημαίνει το να ερευνάς ένα θέμα εξονυχιστικά και αυτό κάναμε. Από την όλη υπόθεση αυτό σας έκανε εσάς εντύπωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα Σχόλια ελέγχονται από το Διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Απαγορεύονται τα υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα, με το περιεχόμενο της κάθε ανάρτησης, σχόλια. Όλα τα παραπάνω θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.